La presentació del llibre del Peyró

Presentació del llibre de l'Ignacio Peyró, Comimos y bebimos, a la Documenta. El títol traspua un to elegíac una mica sospitós. Mentre Peyró conversava amb la Marina Porras, el Joaquín Luna i el Jordi Amat, vaig fullejar el llibre. No em va semblar que tingués previst de publicar-ne un altre que es tituli Follamos y reímos. O Mandamos y gozamos.

Un escriptor de 40 anys que parla dels plaers hedonistes en passat, fins i tot si és amb intenció afirmativa, transmet la idea de que serà servil amb el poder. El to de la prosa no em va sorprendre. A còpia de fer-se passar per vell, Peyró ha aconseguit ser un dels directors més joves de la història de l’Instituto Cervantes. El llibre em va recordar la temàtica de Pompa y circunstancia, que també vaig trobar astuta i oportuna. (…)