Retalls (30.6.19)

(…) Six months after he arrived in Brussels, Johnson began to churn out sly, exaggerated stories that cast the European project as bureaucratically insane. Snails were to be designated as fish, he wrote. Berlaymont, the European Commission’s headquarters, was to be blown up. Condom sizes were to be standardized. “The E.C. has dismissed Italian plans for a maximum condom width of fiftyfour millimetres,” Johnson reported in the Telegraph on May 8, 1991. (...) Johnson’s stories caused a sensation. His British rivals were ordered to find and replicate them, which they failed to do, because there was rarely anything there. He was a figure, almost, of self-parody. (…)

Read More

Elsa Artadi, l'oportunitat perduda (BdR)

Marina Porras, Bernat Dedéu i Maria Vila van passar pel Bar del Rick per parlar de la trajectòria i el futur d’Elsa Artadi.

Read More

Barcelonismes

Xavier Bru de Sala va passar pel bar del Rick i va parlar amb l’Enric Vila de la situació de Catalunya i del seu nou llibre Barcelonismes (…)

Read More

Manuel Valls, blanquejador de la decadència

El Jordi Graupera, la Maria Vila i el Bernat Dedeu han passat pel bar del Rick a parlar de la figura de Manuel Valls, i de la seva idea de Barcelona i d’Europa.

Read More

La vigència de Gaudí (BdR)

El Jordi Graupera, l’Anna Punsoda i el Bernat Dedeu van passar per Casablanca per parlar amb l’Enric Vila sobre la vigència i el classicisme de Gaudí.

Read More

Què són les Smart Cities? (BdR)

Bon dia. Avui dedicarem la tertúlia a les Smart Cities. Aprofitant que tenim les primàries de Barcelona a la cantonada, volem especular sobre el futur de les ciutats i de la vida urbana (...)

Read More

Les primàries i la regeneració democràtica (BdR)

Bon dia. Avui intentarem parlar sobre el paper que les primàries haurien de jugar en la regeneració de la política catalana i europea. A tot el continent, la democràcia corre el perill de convertir-se en un conjunt de rituals buits de contingut (…)

Read More

La Xina i nosaltres (BdR)

El periodista Javier Borràs Arumí ha vingut al Bar del Rick a parlar de la Xina. A darrera hora, el Roger Mallola i la Diana Coromines s'han apuntat a la xerrada.

Read More

La política en temps de tuiter (BdR)

Bon dia. Avui parlarem del futur de la política en temps de Twitter. D'entrada el tema pot semblar suat. Però si repassem la història dels mitjans de comunicació veurem que potser no som prou conscients de l'impacte que Internet encara ha de produir en la nostra cultura democràtica.

Read More

La crisi del mascle català (BdR)

La Marina Porras, la Marta Roqueta i la Llucia Ramis han passat pel bar del Rick per posar l'Enric Vila a lloc i parlar de les penes i glòries del mascle català.

Read More

Penes i alegries de la democràcia americana (BdR)

Divendres passat, Carles Boix, Jordi Graupera i Alejandro Lucaya es van trobar al bar més famós de Casablanca per parlar de la democràcia americana. No van parlar de les Midterms perquè el provincianisme està molt bé si no se’n fa un gra massa. Els tertulians del Bar del Rick ja frisen per trobar-vos al concert que l’equip del Graupera ha muntat a la Sala Suits 191, el proper 14 de novembre. Hi tocaran David Carabén, Roger Mas, Sanjosex, Bikimel i Guillamino. Les entrades es poden comprar aquí.

Read More

Les motos del Règim de Vichy (BdR)

Maria Vila, Diana Coromines i Àstrid Bierge s’han trobat avui al millor bar de Casablanca amb l’Enric Vila per parlar de les motos que intenta vendre el règim de Vichy sobre el procés i el referèndum de l’1 d’Octubre.

Read More

Els tres mosqueters del periodisme català (BdR)

Aquest dilluns el Jordi Graupera, el Salvador Sostres i el Bernat Dedeu han passat pel bar més famós de Casablanca i, a part d’explicar-se batalletes amb l’Enric Vila, han mirat de debatre sobre el futur d’uns mitjans de comunicació que van néixer per explicar un món que ara fa l’efecte que naufraga. La misteriosa Dàlia Blanch ha enviat un text al bar del Rick perquè Humphrey Bogart el llegeixi…

Read More

Escriure a Barcelona (BdR)

Avui el Bernat Dedeu, la Marina Porras i l’Abel Cutillas s’han trobat amb l’Enric Vila al bar més famós de Casablanca per reflexionar sobre la dificultat d’escriure en català, a Barcelona, sense acabar folkloritzat o sopant als contenidors de la ciutat.

Read More

L'1 d'octubre, el referèndum (BdR)

El Jordi Graupera, la Diana Coromines i l’Abel Cutillas s’han trobat amb l’Enric Vila per parlar del forat negre que el referèndum de l’1 d’octubre ha deixat al cor del règim autonòmic.

Read More

Maragall: el polític, no el poeta (BdR)

Doncs ja som aquí. De vegades els somnis es fan realitat. Fa un parell de setmanes estava llegint a casa i, entusiasmat per un article del Foreign Affairs, em vaig posar a cantar el be ba bolula. Vaig publicar la gravació a tuiter, per allò de fer l’indio, i l’endemà l’Abel Cutillas em va agafar pels cabells, em va arrossegar fins al Velodromo, em va encadenar a un dels sofàs que hi ha aquí al pis de dalt, i em va dir: si vols ser una vedette, tinc feina per tu. 

Read More